Onderwater wormen

In drie verschillende hoeken worden ontdekkingen gedaan en gewerkt aan een
performance.

Het project start met een verhaal over een zeedier op zoek naar zijn identiteit.

Het handenspektakel
Van een sok wordt een nieuw zeedier gemaakt. De kleur van deze dieren is voor het verstoppen in de zee heel belangrijk. In het ontwerp staat echter de vorm en het aanraken voorop. De zeedieren die aan de handen van de kinderen komen verdwijnen en verschijnen vanuit hun handpalmen. Door een vuist te maken verstopt het dier zich in de hand. Op het moment dat ze de vingers strekken springt het zeedier te voorschijn. De dieren willen de mensen die in de onderwaterwereld te gast zijn graag aanraken. Ze laten zichzelf zien en zoeken contact door met hun hand op zoek te gaan naar andere wezens.

Onderwater geluiden
In deze hoek wordt geëxperimenteerd met geluiden. Instrumenten, maar ook allerlei andere gebruiksvoorwerpen en materialen liggen klaar om op zoek te gaan naar het geluid dat het zeedier zou kunnen
ma-ken. Ook is er in de hoek opname apperatuur aanwezig om de gemaakte
geluiden vast te leggen en terug te luisteren. De beste verzameling en volg-orde van gelui-den wordt getekend in een aquarium (papier, dat dient als hulpmiddel tijdens het oefenen van de performance)

Een lichtshow
In deze hoek hangt een doek met lampen erachter. De kinderen nemen plaats tussen de verlichting en het doek. In het doek zitten ook gaten. Hier kan geëxperimenteerd worden wat er gebeurd als je beweegt achter het doek, wat zijn spannende bewegingen? Wat doen de schaduwen? En wanneer is het spannend om het zeedier door een van de gaten te steken?

Tijdens de eindpresentatie gaan de kleuters met hun eigen zeedier op zoek naar andere wezens onder water. Dit doen ze door hun hand door gaten in het doek te steken en te bewegen. Ook kunnen ze hier een schaduwspel op voeren en geluiden maken die ze in de experimenteerweek hebben ontdekt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s