Met je school kopje onder

Met je school kopje onder!

Even staat alles in het teken van leven onder water. Een nog onontdekte wereld waar dieren en planten leven die nog geen mens gezien heeft! Een spannende duik vol nieuwe ontdekkingen.

Drie dagen lang staat de school in het teken van het leven onder water. Iedereen draagt op zijn of haar niveau bij aan de eindpresentatie. Deze performance die op de laatste dag zal plaatsvinden is geschikt om naast de kinderen, ook ouders of andere nieuwsgierigen onder te dompelen in de onderwater wereld!

Waarom kopje onder?
Met dit project worden alle leerlingen van groep 1 t/m 8 over een periode van drie dagen in contact gebracht met verschillende kunstvormen. Naast het beeldende aspect speelt performancekunst een belangrijke rol. De individuele ontwikkeling van de kinderen wordt gestimuleerd, maar daarnaast wordt er ook naar een gezame-lijk einddoel toegewerkt. Er ontstaat een schoolbrede samenwerking.

In het kort het programma

Onderbouw
In drie verschillende hoeken worden ontdekking-en gedaan en gewerkt aan de performance.

Het handenspektakel; De leerlingen ma-ken aan hun hand een nieuw zeedier. In het ontwerp staat de vorm en het aanra-ken voorop. De zeedieren die aan de handen van de kinderen komen verdwijnen en verschijnen vanuit hun handpalmen.
Onderwater geluiden; In deze hoek wordt geëxperimenteerd met geluiden. Gebruiksvoorwerpen en materialen liggen klaar om op zoek te gaan naar het geluid dat het zeedier zou kunnen maken.
De lichtshow; De leerlingen ontdekken wat de vormen en bewegingen van hun zeedier te weeg brengen in een theater van licht.

Tijdens de eindpresentatie gaan de kleuters met hun eigen zeedier op zoek naar andere wezens onder water. Ze maken hierbij gebruik van de ontdekkingen die ze hebben opgedaan tijdens de experimenteerdagen.

Middenbouw
Naar aanleiding van een verhaal gaan de leerlingen zichzelf transformeren. Ze veranderen zichzelf in een wezen dat kan overleven in een wereld onder de zeebodem.  In de nieuwe gedaante treden de leerlingen op tijdens de eindpresentatie.

Bovenbouw
Een korte film over een wereld onder de zeebodem vormt het uitgangspunt voor een eigen fantasierijke onderwaterwereld. Met een aantal stofzuigers en een hoopje plasticzakken zorgen de leerlingen voor een verrassend lucht spektakel. Grote onderwaterplanten ontstaan en vormen het decor voor de performance.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s